Možda ste čuli da svileni proizvode imaju brojne benefite za kosu, no ne znate koji su to točno. Osim luksuzne mekoće i sjajne ljepote, postoji i niz drugih blagodati koje svila nudi, a o kojima ćete detaljnije saznati u nastavku.

 

Svila se može opisati kao tajno oružje koje održava kosu prilikom spavanja sjajnom i zdravom, a mnoge vlasnice lijepe i svjetlucave kose zahvaljuju čarobnim svilenim kapama za kosu, svilenim trakama, svilenim jastučnicama i gumicama za kosu i svilenim uvijačima za savršen izgled bez oštećenja kose.

Svila kao jedna od najkvalitetnijih i najboljih prirodnih tkanina, podložna je miješanju sa drugim tkaninama koje su joj slične, no nisu ni približno nježne prema kosi kao što je prava svila. Najznačajnija je i najkvalitetnija svila od dudova svilca.

 

 

Kako svila pomaže kosi?

Velik broj ljudi koristi pamučne za gumice za kosu, jastučnice i trake za kosu, ovaj varljivo mekani materijal zapravo je prilično grub na nježnoj kosi. Trenje koje nastaje nakon prespavane noći između pamučne jastučnice i pramenova kose može uzrokovati neposlušnu kosu, petljanje i pucanje niti kose. Gruba priroda materijala može rezultirati lomom duž nježne linije kose, skraćujući dlaku i uzrokujući petljanje.

Glavna prednost svile za kosu dolazi od nježne i, u nedostatku bolje riječi, svilenkaste prirode svile. Prirodni svileni materijali ne uzrokuju trenje  kose dopuštajući kosi da klizi po luksuznom materijalu s lakoćom i bez otpora. To će smanjiti petljanje i lomljenje osjetljivih niti.

Još jedna prednost svile za kosu dolazi od molekularne strukture same svile. Ovaj prirodni protein, za razliku od pamuka, ne odvlači vlagu iz Vaše kose, omogućavajući Vam da kosa ostane vlažna, hidratizirana i čvrsta. Dakle, ako ste  skloni suhoći kose, Silk Factory svila može biti savršen dodatak Vašim dodacima za njegu kose.

Silk Factory – Proizvodi od svile bez kojih ne možete, a da to niste ni znali!

Silk Factory svileni materijali zadovoljavaju najviše standarde ljepote, udobnosti i postojanosti boja. Svi proizvodi imaju OEKO-TEX® Standard 100 certifikat.

 

Svilene gumice za kosu

Svila se može opisati kao tajno oružje koje održava kosu prilikom spavanja sjajnom i zdravom, a mnoge vlasnice lijepe i svjetlucave kose zahvaljuju čarobnim svilenim gumicama za savršen izgled kose.

Od:  19,78

Svilena kapa za spavanje

Silk Factory kapa za kosu omogućava da vrijeme koje bi proveli četkanjem ili oblikovanjem kose zamijenite aktivnostima koje Vas čine sretnima.

Od:  30,39

Svileni Rajf

Dopunite svoj izgled ovim elegantnim dodatkom. Silk Factory svila sadrži 18 aminokiselina te pomaže smanjiti pregibe i cijepanje kose.

Od:  13,14

Svileni uvijači za kosu

Uvijač za kosu izrađen od svile omogućava savršeno napravljene i postojane lokne bez oštećenja kose. Zbogom OŠTEĆENA kosa, zdravo ZDRAVA kosa.

Od:  33,05

Košarica
🎁 Nedostaje vam još samo  40,00 do BESPLATNE DOSTAVE!
Vaša košarica je prazna.

Dodajte neki od proizvoda u košaricu pa se vidimo ovdje... ;)