Rast kose pod utjecajem je dobi, spola, hormona, genetike, zdravlja, pa čak i vremenskih uvjeta.

Zahtijeva zdravo vlasište, zdravo tijelo i zdrave navike za kosu. Kako biste točno saznali kako stvoriti najoptimalnije uvjete za rast kose, uz proizvode koji stvarno pomažu u rastu vaše kose, nastavite čitati.

 

Zdravo vlasište

Kosa raste iz korijena. Zato je važno održavati vlasište zdravim. Za početak je svakako korisno utvrditi imate li neki problem vlasišta koji sprječava pravilan rast kose. Npr. pretjerana masnoća vlasišta i problemi kao što su seboreični dermatitis, atopijski dermatitis, perut i neka druga stanja mogu dovesti do slabljenja folikula vlasi i posljedično prebrzog ispadanja kose. Vlasište bi trebalo biti zdravo i njegovano kako bi kosa mogla zdravo rasti, tako da odgovarajući šampon i njega vlasišta prvi je i nezaobilazni korak kod promoviranja rasta kose.

 

Zdravo tijelo

Ako primjetite probleme s ispadanjem i sporim rastom kose, svakako bi bilo dobro provjeriti opće zdravstveno stanje, imate li neki deficit vitamina minerala ili poremećaju u radu hormona (hormoni štitne žlijezde, spolni hormoni ili kortizol – hormon stresa). Kod deficita vitamina i minerala, svakako će učinkoviti biti oralni dodaci prehrani, ali potrebno je i imati zdravu prehranu – pri tome je važan dovoljan unos proteina koji će pomoći zdravlju kose. Nemojte zanemariti niti dovoljan unos vode! Voda je izuzetno važna za održavanje zdrave i jake kose.

 

Zdrave navike za rast kose

Kada se posvećujemo rastu kosu, osim samog vlasišta, ne smijemo zanemariti niti njegu dužine kose. Ako je kosa oštećena, suha, s ispucalim vrhovima, s vremenom se lomi, postaje tanja i otežan je njen rast. Regeneratori, maske, proizvodu za zaštitu od topline važan su dio svake njege kose. Regeneratori uljepšavaju izgled kosi, daju joj sjaj i olakšavaju raščešljavanje kako ju time ne bismo nepotrebno oštetili, dok maske dubinski hrane i njeguju kosu i time ju čine jačom i otpornijom. Umjesto običnog ručnika, nježni ručnik od mikrofibre pomoći će da se vaša kosa nepotrebno ne oštećuje.

 

Masaža vlasišta

Masaža vlasišta pomaže jer potiče bolji protok krvi kroz vlasište i tako folikuli vlasi dobivaju više hranjivih tvari i kisika što potiče brži rast kose.

Istraživanja su pokazala da samo nakon nekoliko minuta masaže vlasišta dnevno tijekom nekoliko tjedana može doći do znatnog povećanja u napretku rasta kose!

Uvrstite topikalne tretmane za rast kose

Rastu kose svakako mogu pomoći topikalni tretmani – losioni ili tekućine koji se ne ispiru s vlasišta. Tajna njihove učinkovitosti je u mikrohranjivim tvarima koje prodiru u korijen vlasi i bolja cirkulacija vlasišta.

I zapamtite, kod korištenja bilo kojeg tretmana za rast kose, potrebna je dosljednost u korištenju kako bi se vidjeli rezultati!

tretman za rast kose

Košarica
🎁 Nedostaje vam još samo  40,00 do BESPLATNE DOSTAVE i POKLON ampule!
Vaša košarica je prazna.

Dodajte neki od proizvoda u košaricu pa se vidimo ovdje... ;)