Primjetili ste da vam kosa više opada kada dođe proljeće? Ovo nije ništa neuobičajeno, trenutno smo u sezoni opadanja kose.

No, zašto dolazi do povećanja gubitka kose tijekom proljeća? To zovemo ‘sezonski gubitak kose’. Naime, tijekom proljeća su dani duži i tome se naravno svi veselimo. No, ovo izlaganje sunčevoj svjetlosti izravno utječe na životni ciklus kose. To je zato što dolazi do procesa obnove, odnosno, kosa opada kako bi narasla jača i gušća i kako bi nas zaštitila od UV zraka koje postaju sve jače kako se bliži ljeto.

 

Koje je rješenje za opadanje kose?

Sezonsko ispadanje kose je normalna pojava koja će proći i kosa će ponovno narasti. Riječ o fiziološkom opadanju kose uzrokovanom obnavljanjem vlasišta. No, ne morate samo sjediti i brojati vlasi, donosimo vam nekoliko savjeta kod opadanja kose koji vam mogu pomoći:

  1. Pripazite na zdravu i raznoliku prehranu

Ako patite od gubitka kose, onda je idealan veliki unos jaja, povrća, orašastih plodova i ribe. Ove namirnice sadrže značajnu količinu vitamina A i vitamina B. Što radi vitamin A? Podmazuje folikul dlake. Vitamin B proizvodi hemoglobin, koji je odgovoran za prijenos kisika po cijelom tijelu, u ovom slučaju do tjemena koje treba dobru cirkulaciju kako bi folikule vlasi dobile hranu te bi kosa rasla jaka i zdrava.

Razmislite i o uvođenju dodatka prehrani za zdravu i jaku kosu, kako biste uz pravilnu prehranu unijeli potrebne vitamine i elemente u tragovima.

  1. Posvetite se redovitoj masaži vlasišta

Nije tajna da masaža vlasišta pomaže u poticanju rasta kose. Vrhovima prstiju izvodite laganu i uvijek nježnu masažu kružnim pokretima po cijelom vlasištu. Time ćete poboljšati mikrocirkulaciju vlasišta i potaknuti dolazak kisika i hranjivih tvari do folikula vlasi te time potaknuti rast kose. Pokušajte svaki dan izdvojiti nekoliko minuta za masažu vlasišta i sigurno ćete uočiti prednosti ove navike za rast kose, a masažu si možete olakšati nježnim silikonskim masažerom za vlasište.

  1. Odaberite tretmane za ciljano djelovanje

Kod odabira tretmana i šampona za kosu zaustavljanje ispadanja kose birajte proizvode koji jačaju folikule vlasi te potiču mikrocirkulaciju vlasišta. Tako će hrana i kisik bolje dolaziti u vlasište i stvoriti uvjete za brži rast kose, a nova kosa će rasti zdravija i jača.  Odličan izbor su i ampule za kosu koje se ne ispuru s vlasišta te mogu dulje i učinkovitije djelovati na problem ispadanja kose ili na poticanje rasta mlade kose.

  1. Minimalno upotrebljavajte pegle i uvijače za kosu

Bilo bi dobro da u peroidu pojačanog ispadanja kose smanjite korištenje pegle i uvijača za kosu na minimum. Ovi uređaji mogu dovesti do oštećenja vlasi kose, a time kosa slabi te kao posljedica može dodatno pojačano ispadati. U trenucima kada ipak želite peglati ili uvijati kosu, svakako ih zaštitite od djelovanje topline učinkovitim proizvodom za zaštitu od topline kako biste spriječili oštećenje kose.

 

 

Košarica
🎁 Nedostaje vam još samo  40,00 do BESPLATNE DOSTAVE i POKLON ampule!
Vaša košarica je prazna.

Dodajte neki od proizvoda u košaricu pa se vidimo ovdje... ;)