Kako njegovati kosu ljeti i zaštititi ju od štetnih utjecaja i isušivanja? Dijelimo s vama 3 savjeta za njegu i zaštitu kose ljeti.

 

Ljetu se svi veselimo i jedva čekamo dane provoditi odmarajući na plaži. No, za kosu ljeto može biti pravi izazov. Sol, klor i sunce, osobito u kombinaciji, kosu mogu ostaviti suhom i oštećenom. Ako kosa nije odgovarajuće zaštićena, dolazi do oštećenja keratinske strukture. Time ona postaje poroznija, slaba, lakše se lomi i petlja. Gubi pigment i postaje znatno svjetlija.

1. Zaštitite kosu i tjeme

Sunce, more, klor oštećuju kosu i izbljeđuju boju kose. Zato je važno zaštititi kosu, ali ne smijemo zaboraviti i na kožu tjemena koje je izloženo i lako može izgoriti. Namažite razdjeljak Sprejom za zaštitu kose ili skupite kosu u rep kako tjeme ne bi bilo izloženo. Na taj način također manji dio kose izlažete suncu. Također nanesite Sprej za zaštitu cijelom dužinom kose. Kada izađete iz bazena ili mora, ako je moguće malo isperite običnom vodom kosu i prosušite lagano kosu ručnikom i ponovno nanesite zaštitu.

Nuggela & Sulé Sprej za zaštitu kose je formula s najsuvremenijim sunčanim filtrima, pojačana uljem chia sjemenki koje pruža esencijalne masne kiseline Omega 3 i 6, vitamine, flavonoide i antioksidanse za zaštitu kose i jača njezin prirodni sjaj. Na kosu će djelovati antioksidativno, hidratizirati te sačuvati boju kose i njen sjaj.

2. Zaštitite glavu šeširom ili kapom

Nošenje šešira, svilenih marama ili kapa (ako ste više sportski tip) za vrijeme izlaganja jakom suncu bit će od velike pomoći kod zaštite kose i glave, a odličan je modni dodatak.

3. Priuštite kosi tretman dubinske hidratacije

Tijekom ljetnog razdoblja, s obzirom da je kosa podložnija isušivanju, priuštite kosi intenzivniji tretman hidratacije South Beach maskom za kosu. Na malo navlaženu kosu nanesite ovu masku bez silikona, zamotajte u ručnik od mikrovlakana te slobodno ostavite na kosi barem pola sata do sat vremena. Nakon toga idete u uobičajeno pranje kose šamponom i regeneratorom.

Tucuma maslac koji sadrži ova maska predivnog je mirisa koji priziva ljetne večeri. Kosu će intenzivno hidratizirati i obnoviti te joj dati predivnu mekoću. Maska u kombinaciji s ručnikom od mikrovlakana pomaže kosi da se ne oštećuje te zajedno pomažu u sprječavanju frizzy izgleda.

Ovakav intenzivni tretman slobodno si priuštite preko ljeta češće nego inače, kad osjetite da je to potrebno kosi. Osim što će kosa biti njegovana, bit će i otpornija jer ćete sačuvati njenu elastičnost i snagu.

 

Uz pravilnu njegu i zaštitu kose tijekom ljeta moći ćete bezbrižnije uživati u čarima ljeta!

Košarica
🎁 Nedostaje vam još samo  40,00 do BESPLATNE DOSTAVE!
Vaša košarica je prazna.

Dodajte neki od proizvoda u košaricu pa se vidimo ovdje... ;)