Kako biste ljeti što više očuvali svoju kosu, dijelimo s vama 5 savjeta koja će vam u tome pomoći:

1. Prije nego ljeto počne, ošišajte vrhove. Možda ste negdje pročitali da je to nepotrebno, ali zapravo je jako korisno. Na taj način “zapečatite” vrhove i minimalizirate veću štetu koja može nastati tijekom ljeta.

2. Prije izlaganja suncu zaštitite kosu. Sunčeve zrake mogu dosta oštetiti kosu. UVA zrake dovode do oksidacije proteina u kosi, čime dolazi do promjene boje i teksture kose, ona postaje žućkasta i suha. UVB zrake oštećuju vlakna kose, čime kosa postaje gruba i lomljiva. Tako da nanesite zaštitu za kosu od UV zračenja.

3. Prije nego što uronite u bazen ili more, navlažite kosu običnom vodom. Mokra kosa je manje propusna, te klor ili morska sol neće moći prodrijeti u kosu.

4. Također važan savjet: nemojte ići na plaži sa različitim kemijskim proizvodima na kosi – kao što su lak, pjena za kosu ili gel. Može se dogoditi nepoželjna reakcija u kombinaciji sa suncem i more mi doći do iritacije vlasišta.

5. I na kraju, ne zaboravite češće koristiti masku za kosu ili hidratantne serume kako biste hidratizirali kosu. Također je važno koristiti tretman za prevenciju ispadanja kose koji će stimulirati dotok krvi i kisika u vlasište, tj. folikule vlasi.

Košarica
🎁 Nedostaje vam još samo  40,00 do BESPLATNE DOSTAVE i POKLON ampule!
Vaša košarica je prazna.

Dodajte neki od proizvoda u košaricu pa se vidimo ovdje... ;)